Byť nezadaný a silný

Nie každý je momentálne vo vzťahu alebo v ňom chce byť. Hoci je dôležité mať zdravé vzťahy s ostatnými, tým najpodstatnejším zdravým vzťahom, aký môžete mať, je so sebou samým.
Možno ešte nie ste pripravený na to, aby ste s niekým chodili, možno ste sa práve rozhodli byť single alebo premýšľate nad rozchodom so svojím partnerom, no myšlienka, že budete sám vás desí. Je veľmi dôležité pochopiť, že aj keď s niekým randíte alebo máte vzťah, neurobí vás to „kompletným“. Veľa ľudí má pocit, že ak nie sú vo vzťahu alebo v ňom nechcú byť, niečo s nimi nie je v poriadku alebo niečo v ich živote chýba. Ale to nie je pravda! Ste úplný a kompletný práve tak, ako ste. Byť nezadaný môže pre niekoho vyznievať osamelo, desivo, nenaplňujúco alebo nudne, ale nemusí to tak byť.
Byť single vám pomôže naučiť sa, kto ste
Ak nedokážete byť sám sebou, keď ste nezadaný, nebudete samým sebou ani keď budete s niekým iným. Tým nechceme povedať, že ak máte vzťah, musíte sa hneď teraz rozísť, ale stráviť čas osamote môže byť pre vás veľmi prospešné. Byť len sám so sebou vám poskytne viac priestoru na preskúmanie vlastných myšlienok, pocitov, záujmov a oblastí vášho života, ktoré možno zanedbávate, keď ste s partnerom (a možno si popritom pozriete aj televíznu šou, ktorú ste chceli vidieť!).
Byť single vám pomôže naučiť sa, ako si určiť hranice
Nastavenie si hraníc je kľúčom k vybudovaniu zdravej osobnosti, pretože hranice vám pomôžu definovať to, ako vás vnímajú ostatní. Zistiť, čo vám vyhovuje – či už vo vzťahu alebo mimo neho, môže byť naozaj hodnotné a keď ste sám, dokážete naozaj jasne premýšľať o vlastných hraniciach. Veci, o ktorých by ste mali porozmýšľať, sú fyzického, sexuálneho a emocionálneho charakteru, a to v rozličných situáciách. Aj keď je možné tieto hranice v priebehu vzťahu posúvať, keď si vybudujete dôveru, je dobré ponechať si ich ako zadné vrátka, pretože keď sa niečo pokazí, môže sa vám to hodiť.
Byť „sám“ nemusí znamenať, že ste naozaj sám
Mať oporu v ľuďoch oboch pohlaví je dobré v každej životnej etape. Ľudia, ktorí vás podporujú môžu byť z vašej rodiny, vaši priatelia, spolupracovníci, mentori alebo ktokoľvek, s kým radi trávite čas. Možno je jednoduchšie vytvoriť si tento systém podpory, keď ste nezadaný, pretože keď máte partnera, môže sa zdať, že na nič ostatné nemáte čas. Opäť môžete nadviazať kontakt so starými priateľmi, ktorých ste roky nevideli alebo si nájsť nových priateľov tak, že sa stanete členom nejakého tímu alebo klubu. Záľuby, kluby a spoločné aktivity sú tiež vhodným spôsobom na trávenie času s ľuďmi, ktorí sú práve súčasťou vášho života.
Byť single vám pomôže naučiť sa, ako sa o seba postarať a veriť si
Naučiť sa, ako sa o seba postarať a vážiť si samého seba skôr, ako iných, je veľmi dôležité a vôbec sa toho netreba báť. Môže to byť naozaj skvelý učebný proces. Cítiť sa dobre sám o sebe je užitočné, či už máte vzťah alebo nie. Je úžasné vedieť, že ste šťastný a dokážete mať rád sám seba. Nie je ľahké veriť iným ľuďom, ak nedokážete dôverovať sebe samému, vašim potrebám a inštinktom. Dôvera je základom každého zdravého vzťahu.
Môžete byť šťastný keď ste nezadaný, rovnako ako môžete byť šťastný, aj keď máte vzťah. Je to fantastický pocit stráviť čas osamote a objavovať nové veci. Tak poďte na to, relaxujte a užívajte si slobodný život!

Žiadne komentáre