Slová sú vypustenou energiou

Každé slovo je samostatná energia. Nič v tomto svete neexistuje len tak. Tak, ako naše činy majú svoje následky, tak aj naše slová spolu so svojim významom vylietajú y úst ako určitá energia.
Premýšľali ste už nad tým, ako vaše slová pôsobia na ľudí okolo vás? Premýšľali ste už nad tým, ako slová ľudí okolo vás pôsobia na vás? Je dôležité si klásť tieto otázky.
Slová môžu mať mnoho odtieňov. Neexistuje tu len čierna a biela alebo zlé a dobré. Tak, ako vnímame mnoho rozličných pocitov, aj jednotlivé slová majú svoju osobitú energiu. Energia nie je niečím, čo sa zničí či zanikne. Je to niečo, čo musí mať svojho tvorcu a svojho príjemcu. Ako keby sme si hádzali ohnivú guľu. Jeden človek ju vo svojich rukách vytvorí, dá jej tvar a intenzitu a namieri ju voči niekomu. Príjemca túto ohnivú guľu chytí a prijme tým jej tvar i intenzitu, ktorá na príjemcu tým pádom zapôsobí. Tak je to i so slovom. Samotné slovo nie je problém, je to len nádoba. To, čo zo svojho vnútra vlejeme do nádoby, to je to, čo je dôležité. Pochopiteľne, je potrebné sa v komunikácii vyjadrovať jasne a zrozumiteľne, bez emócii to však nejde. Povedzme si príklad. Ak prechovávate voči niekomu zlosť, slová, ktoré mu adresujete, sú plné jedu a zlej negatívnej energie. Takéto slová ubližujú. Nie na prvý pohľad, pôsobia ako jed na vaše vnútro, pretože tam tento jed vzniká, a tiež na vnútro človeka, ktorému takéto slová adresujete. O čo krajší a bezproblémovejší by bol svet, ak by sme všetci boli k sebe milí s dôrazom na ten správny srdečný tón?
Ohováranie a osočovanie je veľmi častou formou škodenia. Ohovárate vtedy, keď vynášate na svetlo chyby nejakého vášho známeho. Osočujete vtedy, keď si niečo zlé na niekoho vymýšľate a šírite to ďalej. Akú majú títo ľudia možnosť zlepšiť sa, ak ich väzníte v tom zlom, čo niekedy urobili? Ak raz bola niekým vypustená do sveta zlá energia, nerozmnožujte ju. Zahaste tento oheň vodou. Pomôžete sebe, tomu človeku i okoliu. Z takých rečí nesála nič dobré, je to len jed, ktorý šírite ďalej. Upriamte sa na svoj život a svoje negatívne stránky, meňte ich na niečo užitočné a dobré. Budete sa cítiť pokojnejší. Práve pokoj je totiž to, čo vo všetkých medziľudských vzťahoch chýba. Nedívajte sa na suseda krivo, neupozorňujte každého na jeho chyby. Mýliť sa je predsa ľudské. Čo je vám prednejšie? Pocit, že ste niekomu predhodili chyby alebo pocit pokoja, že nie ste šíriteľom zlej energie?

Každé zlé slovo narobí dvakrát takú škodu a nájde si svojho adresáta. Pamätajte na to vždy, keď budete mať na jazyku štipľavé a ubližujúce slová. 

Žiadne komentáre